Arbeidscontract opstellen in Roermond

Een ferme handdruk en een glimlach is niet voldoende bij het aannemen van een nieuwe werknemer. Er zal een contract getekend moeten worden. Wat staat er eigenlijk in de kleine lettertjes? Gaat de sollicitant dit echt allemaal lezen, is het niet gewoon een formaliteit? Veel MKB’ers trekken een oud contract uit de kast, of plukken een contract van het internet. Wanneer er later iemand ziek wordt, of wanneer de werkgever iemand wil ontslaan, blijkt dat het contract niet rechtsgeldig is. De rechter zal vaak in het voordeel van de werknemer oordelen, je bent als werkgever gewoon verplicht om aan alle voorwaarden te voldoen. Een rechtsgeldig arbeidscontract opstellen in Roermond is dus absoluut geen overbodige luxe. Ton Peters heeft een ruime ervaring met arbeidscontracten en zal ervoor zorgen dat je met een gerust hart dit contract kunt laten ondertekenen. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hulp nodig bij een arbeidscontract opstellen in Roermond? Informeer geheel vrijblijvend bij jouw persoonlijke OAMKB adviseur.

Hoe werkt een arbeidscontract opstellen in Roermond?

Gelukkig is het doorgaans niet nodig om met een lege pagina te beginnen, er zijn al behoorlijk wat templates en standaard clausules die je direct kunt overnemen. Wanneer je in een sector zit met een specifieke CAO biedt dat enerzijds extra handgrepen, anderzijds brengt het ook aanvullende verantwoordelijkheden met zich mee. Ook als er geen CAO regeling bestaat moet je uiteraard nog steeds aan de algemene wetgeving voldoen. En deze wetten worden regelmatig bijgesteld. Op het moment van tekenen moet het arbeidscontract voldoen aan de regels. Ton Peters helpt je bij het opstellen van contracten die in orde zijn, daarbij kun je denken aan zaken als:

Voordeel voor werkgever en werknemer

Een werknemer is op zoek naar zekerheid, anders zouden ze wel een eigen bedrijf beginnen. Niet alle ondernemers beseffen hoe belangrijk een duidelijk contract is voor hun personeel. Een helder arbeidscontract opstellen in Roermond is een vorm van communicatie tussen werkgever en werknemer, dit ligt aan de basis van een samenwerking. Wanneer je hier nauwlettend mee omgaat, en ervoor zorgt dat alles klopt, zul je daar als werkgever de vruchten van plukken. Er worden minder vragen gesteld, er is minder onderzekerheid binnen de organisatie en je weet precies welke middelen er zijn wanneer een personeelslid toch niet goed functioneert. Daarmee is een contract meer dan een formaliteit, het biedt zekerheid aan alle betrokkenen. En dat werkt toch een stuk prettiger.

Een arbeidscontract opstellen in Roermond doe je niet alleen om te voldoen aan de wetgeving, je creëert er duidelijkheid mee tussen werkgever en werknemer. Neem contact op met Ton Peters voor meer informatie.