WAB in Roermond

Slechts enkele jaren geleden werd de WWZ ingevoerd, de Wet Werk en Zekerheid. Er was veel kritiek op deze nieuwe wetgeving, waarbij de grenzen tussen flexibele overeenkomsten en vaste contracten verschoven werden. Helaas bleek het geen oplossing te zijn voor het onderliggende probleem. Met de WAB in Roermond ofwel Wet Arbeidsmarkt in Balans probeert de regering met ingang van 2020 de problemen te herstellen, met als inzet het aanbieden van vaste arbeidscontracten meer aantrekkelijk te maken voor ondernemers. Hiervoor worden instrumenten ingezet zoals een versoepeling van het ontslagrecht en een andere berekening van de transitievergoeding. Zijn we op de goede weg, of brengt dit weer nieuwe uitdagingen met zich mee voor de MKB sector? Ton Peters is jouw financieel professional die de nieuwe regelgeving nauwlettend in de gaten houdt, en ondernemers adviseert over de meest voordelige mogelijkheden. Zo kun je als ondernemer met vertrouwen het personeelsbeleid inrichten, op een toekomstgerichte wijze.

Meer weten over de WAB in Roermond? Plan dan een adviesgesprek in met Ton Peters van OAMKB.

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Van zekerheid naar balans. Dat geeft eigenlijk wel aan dat de voorgaande WWZ regelgeving niet goed in balans was. Het schrok werkgevers af om personeel in dienst te nemen. Flexibele contracten werden ontmoedigt zonder daar een passend alternatief tegenover te stellen. Met de nieuwe WAB in Roermond wordt dit mogelijk opgelost door onder andere de volgende wijzigingen door te voeren:

WAB in Roermond voor het MKB

Met name binnen het MKB zullen de wijzigingen binnen de WAB in Roermond een flinke impact hebben op de bedrijfsvoering. De afweging tussen tijdelijke contracten en vast personeel zal opnieuw gemaakt moeten worden inclusief de berekeningen die hiermee gepaard gaan. Ton Peters is niet alleen op de hoogte van de voorwaarden binnen de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans, hij zal dit toepassen op de werkelijke situatie van jouw onderneming. Wanneer je een handvol werknemers in dienst hebt, kan de conclusie heel anders uitvallen dan een bedrijf met honderden personeelsleden in dienst. Daarnaast moet er verder worden gekeken dan 2020, de nieuwe indeling van de WW-premie en de transitievergoedingen voor kleinere bedrijven zijn lange-termijn overwegingen waar je nu al rekening mee dient te houden. En ja, er is natuurlijk een kans dat er over enkele jaren weer een nieuwe wet komt, de organisatiestructuur dient flexibel genoeg te zijn om hiermee om te gaan.

Wat betekent de Wet Arbeidsmarkt in Balans voor jouw onderneming? Neem contact op met jouw persoonlijke OAMKB adviseur voor meer informatie.