Werving en Selectie in Roermond

Vele handen maken licht werk, toch brengen nieuwe personeelsleden nieuwe taken en verplichtingen met zich mee. Dat de wetgeving werknemers beschermt tegen excessen in het bedrijfsleven is uiteraard een goede zaak, helaas wordt het voor nette werkgevers steeds lastiger om personeel in dienst te nemen zonder daarbij extra’s risico’s op de hals te halen. Het proces begint al bij de werving en selectie in Roermond van geschikt personeel. Dit kun je uitbesteden, je kunt het ook zelf in de hand houden. Daarnaast zijn er nog trajecten die ergens in het midden liggen. Welke aanpak is geschikt voor jouw organisatie? Bespreek het met Ton Peters, de persoonlijke OAMKB adviseur, die werkzaam is binnen dit landelijk dekkende netwerk aan financieel professionals. Naast het inrichten en verwerken van de personeelsadministratie kun je ook bij hem terecht voor de werving en selectie in Roermond. Wanneer je een goede start maakt wordt iedereen daar beter van!

Meer werknemers betekent ook meer verantwoordelijkheden voor de werkgever. Regel het samen met Ton Peters, jouw OAMKB adviseur.

Werving en selectie in Roermond voor het MKB

In het bedrijfsleven is de stap van ZZP’er naar MKB vaak de grootste en meeste gevaarlijke fase in het bestaan van een onderneming. Een verkeerde beslissing kan het bedrijf de kop kosten, binnen het MKB is het van groot belang om tijdens de werving en selectie in Roermond de vinger aan de pols te houden. Het is mogelijk om alles intern te regelen, maar is iedereen op de hoogte van de laatste regels op het gebied van tijdelijke contracten, Flexwerken of Payrolling? Ton Peters helpt je graag dit mijnenveld te navigeren door je bij te staan met zaken als:

Zorg voor een functionele personeelsadministratie

Het aannemen van nieuw personeel start bij de werving en selectie in Roermond, maar daar houdt het uiteraard niet op. Je zult contracten moeten opstellen die voldoen aan de CAO regels die gelden binnen jouw sector. Verzekeringen moeten geregeld worden, anders kun je bij (langdurige) ziekte voor grote problemen komen te staan. En uiteraard zul je niet alleen aandacht moeten besteden aan werknemers tijdens de werving en selectie in Roermond, maar vooral ook wanneer ze deel uitmaken van de workforce. Regel het allemaal binnen een solide personeelsadministratie die gekoppeld is aan het centrale administratie systeem. Ton Peters is een fiscalist die je hierin zal adviseren en begeleiden, op basis van moderne online tools die niet alleen nu functioneren maar ook in de toekomst geschikt zijn voor nieuwe ontwikkelingen.

Een goed begin is het halve werk. Zorg voor een doordachte werving en selectie in Roermond, bespreek het met de OAMKB bedrijfsadviseur.